Geschiedenis

Geschiedenis

1981

Vanuit Schin op Geul begint Darpo Reklame met de verkoop van relatiegeschenken.

1982

Vanaf begin 1982 wordt gestart met een eigen zeefdrukkerij om de relatiegeschenken beter en sneller te bedrukken.

1983

In de zomer van 1982 wordt het woonhuis volledig gebruikt als showroom, drukkerij en magazijn om de snelle groei aan te kunnen. De eerste twee medewerkers worden binnen 1 week aangenomen.

1984

Het gaat snel met Darpo Relatiegeschenken. De huidige locatie barst uit zijn voegen. Voorraden staan bij buren en familieleden in de garages. In de herfst van 1984 wordt besloten tot aankoop van een leegstaande grote supermarkt met aangrenzend woonhuis. Van 200m2 naar een bedrijfsruimte van 2400m2. Drie nieuwe medewerkers worden aangenomen om de  drukmachines te bedienen. In 1984 wordt er voor het eerst meer dan 1 miljoen gulden omzet gehaald.

1989

In 1989 wordt naast zeefdruk, tampoprint, etsen, graveren en textieldruk ook begonnen met borduren van textiel. De nieuwe borduurmachine had 4 stations met 12 kleuren per kop. Binnen enkele maanden werd een tweede borduurmachine aangeschaft met 6 stations. Op deze manier kan er snel caps en kleding voorzien worden van een borduusel.

1993

Op het bedrijventerrein De Valkenberg wordt gestart met de nieuwbouw van Darpo Reklame B.V. Op deze nieuwe locatie van 1500m2 kan er dan gelijkvloers gewerkt worden in de grote nieuwe showroom, magazijn, en drukkerij. Begin 1994 is er dan eindelijk de verhuizing van Schin op Geul naar Valkenburg. De betere bereikbaarheid en professionele uitstraling zorgen direct voor nieuwe en grotere klanten. Voor het eerst worden er contracten afgesloten met multinationals als first supplier. Inmiddels heeft Darpo 14 vaste medewerkers in dienst.

1996

Website www.darpo.nl is online.

2001

Na het eerste bezoek in 2000 aan Hong Kong, wordt een eigen office in China werkelijkheid. Alle inkoop vanuit China en Hong Kong wordt door het eigen kantoor gecontroleerd en verscheept.

2006

Mede door de steeds grotere drukmachines en voorraden is het huidige bedrijfspand wederom te klein. Er wordt aan de Valkenberg 5 een naastgelegen perceel gekocht, hier ontstaat een zeer eigentijds bedrijfspand. In dit nieuwe pand komen de kantoren, ontwerpstudio, showroom van 800m2 en nog een extra magazijn voor klanten ( fulfillment). Het eerste pand wordt nu geheel gebruikt als (be-)drukkerij.

2008,2009

Inmiddels is Darpo Relatiegeschenken een van de grootste aanbieders van relatiegeschenken met eigen voorraad en drukkerij. In 2008 en 2009 volgen een aantal online activiteiten, die er voor zorgen dat Darpo stabiel door de crisisjaren gaat. Deze activiteiten zorgen ervoor dat Darpo de grootste dealer wordt van de Senz stormparaplu. www.stormparaplu.nl, www.senz-paraplu.nl, www.senzregenschirm.de

Een andere online activiteit is www.veiligheidsvest.nl. Jaarlijks drukken wij ruim 230.000 veiligheidshesje met teksten en logo’s van onze klanten. Niet alleen veiligheidsvesten maar ook de schoolhesjes en trainingshesjes.

2014

In het begin van 2014 is het team van Darpo Relatiegeschenken begonnen met het samenstellen van een nieuwe website voor exclusieve relatiegeschenken van diverse wereldmerken. Het resultaat mag er zijn. De website www.geschenkpagina.nl is bijzonder fraai geworden. Zeer overzichtelijk zijn de producten op merk te bekijken. Bovendien kan per productsoort gekozen worden, of een combinatie van prijs, merk en soort artikel. Wereldmerken zoals Senz, Nina Ricci, Cerreti 1881, Cacharel, Waterman, Rituals, Philips en Belkin. Alle producten van deze merken kunnen bedrukt worden met uw eigen logo. De website zal in de loop van 2014 verder ontwikkeld worden met nieuwe wereldmerken zoals Christian Lacroix, Parker, Moleskine, Samsonite en nog veel meer.